Manufaktura Wielkopolska

Wielkopolska - to jeden z największych regionów w Polsce, w którym już przed wiekami rozwinęła się kuchnia mieszczańska. Ziemie Wielkopolski były zasobne w szereg naturalnych produktów, co widoczne było w kuchni tego regionu. Jadano tu duże ilości wieprzowiny, wołowiny, a także warzyw. W kuchni tradycyjnej popularne były wszelkiego rodzaju mięsiwa, którymi żywili się mieszkańcy. W gwarze wielkopolskiej mięsiwo określane jest jako chabas. Każdy przechowuje głęboko w pamięci tradycyjne smaki z dzieciństwa. Smaki potraw, które jadało się u babci czy cioci. Dzisiaj trudno odnaleźć miejsce, gdzie znajdziemy te wspomnienia.

Manufaktura Wielkopolska oferuje ich niepowtarzalny smak.

Tajniki wyrabiania mięsiw zostały przekazane z pokolenia na pokolenie, dzięki temu zachowujemy od lat tradycyjne wielkopolskie metody produkcji oparte na starannym doborze przypraw. Manufaktura Wielkopolska proponuje wysokiej jakości produkty dla wymagających klientów. Produkcja oparta jest na tradycyjnych wielkopolskich recepturach, z jednoczesnym wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii. Rytuały związane z wytwarzaniem mięsnych specjałów, sięgają przedwojennych lat. Mieszkańcy wielkopolski od pokoleń trudnili się przetwórstwem chabasu – mięsa. Świeże przyprawy, najwyższej jakości chabasy, przekazywane z dziada pradziada staropolskie, sprawdzone przepisy dają naturalną przyjemność z jedzenia!